Zwembad in zwaar weer

Zwembad de Marne

Created with Sketch.
Terwijl de regen en natte sneeuw uit de lucht valt zijn we bij het zwembad al weer met de voorbereidingen gestart voor komend seizoen. Om, zodra de zon weer regelmatig te zien is en de temperatuur weer op loopt, onze deuren te kunnen openen. Als zwembad kijken we, om in weertermen te blijven, terug op een wisselvallig afgelopen seizoen. Een moeilijke, onzekere start waarbij we 5 weken later open konden dan gebruikelijk en ook nog onder strikte voorwaarden.

Inschrijven voor baantjes zwemmen, beperkte tijdblokken en geen vrij zwemmen. Ondanks de steun en de support van een grote vaste kern, heeft deze gemankeerde start ons ongeveer één derde van de gebruikelijke abonnementen gekost. Dit heeft grote impact gehad op ons financieel resultaat. En ondanks het harde werk van onze medewerkers en vrijwilligers en dankzij een grotere groep toeristen en dagjes mensen die we mochten verwelkomen, heeft het sterk verminderde aantal verkochte abonnementen een flinke bres geslagen in onze reserves.

Fraaie zomer

Gelukkig konden we gaandeweg het seizoen de maatregelen steeds verder versoepelen en konden we zo rond de zomervakantie weer aardig onze gebruikelijke gastvrijheid bieden. Zo hebben we op de laatste dag voor de zomervakantie een fantastische spelletjes dag georganiseerd voor de basisschool kinderen uit Leens. En hadden we in de vakantie een heuse activiteiten week, overigens mede mogelijk gemaakt door de steun van de SVL. Doordat we relatief veel open konden, hebben we ook uit de omgeving veel nieuwe gasten mogen verwelkomen Dit heeft de geleden schade enigszins beperkt. Tot slot hebben we op de laatste dag van het seizoen in stijl afscheid genomen van onze manager Hilde de Boer die mag gaan genieten van haar welverdiende pensioen.

Mooie plannen.

Ondanks nog steeds onzekere tijden zijn we vol enthousiasme het nieuwe seizoen aan het voorbereiden. Het terras krijgt een volledige make over en ook de kiosk wordt in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast worden er ontzettend leuke activiteiten georganiseerd klik hier voor meer informatie. Hier alvast een klein tipje van de sluier; naast gebruikelijke zwemles bieden we dit jaar het volledige seizoen ook de mogelijkheid tot snorkelen en survival zwemmen voor de kinderen. Voor de oudere jeugd en volwassenen bieden we Conditiezwemmen en Aquagym en Diploma C! Dit alles natuurlijk bij voldoende animo. Verder we hebben een mooi thema met het WK  en weer waanzinnige vakantieactiviteiten. En natuurlijk avond en nachtzwemmen! Ook voor de oudere jeugd 12-18 willen we een aantal leuke dingen organiseren. Lees hierover meer.

 

Vrienden van het Zwembad

Tot slot willen we besluiten met een oproep. Het Zwembad de Marne wil er voor iedereen in de omgeving zijn. Echter, er pakken donkere wolken samen boven ons mooie zwembad. Willen we in de toekomst blijven bestaan dan hebben uw hulp daarbij echt heel hard nodig. We willen iedereen  die het zwembad een warm hart toedraagt met klem vragen een abonnement te kopen. En we begrijpen dat vanwege Corona er onzekerheid bestaat of u dit abonnement wel ten volle kunt gebruiken. We doen er echter alles aan om zwemmen voor u mogelijk te maken maar daarbij moeten we ons houden aan de richtlijnen en de veiligheid waarborgen. Naast een abonnement kunt u kiezen om vriend te worden van het zwembad. Meer details volgen nog maar u betaald dan een klein bedrag en draagt daarmee bij aan het organiseren van extra’s in ons mooie bad.

Want alleen met z’n allen blijft het zwembad behouden. We rekenen op u!

Zwembad de Marne!