Over

Zwembad de Marne

Created with Sketch.

Over de mensen achter Zwembad de Marne en Omstreken

Samen houden we het hoofd boven water!

In de gemeente De Marne vindt u een prachtig, verwarmd openluchtbad in het dorp Leens. Het bad wordt beheerd door de stichting Zwembad De Marne en Omstreken. Het complex beschikt over een 25-meterbassin, een recreatiebad en een peuterbad. Op het terrein vindt u eveneens een zonneweide en een kiosk. Daarnaast biedt de waterglijbaan veel vermaak.

Professioneel zwembadteam

Een professioneel team zorgt er voor dat er toezicht is in het zwembad. Zij geven ook de zwemlessen aan kinderen en volwassenen.

Stichting Zwembad De Marne en Omstreken

Het stichtingsbestuur bestaat uit Sieuwke Geertsema, Wil Giltjes, Jannie Vogel, Mieke Knol, Hendrik Nienhuis, Dirk Jan Verwoerd en Fred Zijlstra. Enthousiaste mensen die zich inzetten voor het behoud van ons zwembad.

Vrijwilligers

Vele handen maken licht werk… Het zwembad De Marne e.o. kan blijven bestaan dankzij vrijwilligers. Zij doen kassawerk, zorgen voor de schoonmaak, onderhouden het groen en de speeltoestellen en helpen bij de inschrijving en de communicatie over het zwembad. Dankzij deze inzet is het mogelijk dat het zwembad niet noodgedwongen moest sluiten na de gemeentelijke bezuiniging. En we kunnen nog steeds nieuwe hulp gebruiken. Voor af en toe uurtje of voor regelmatig een paar uur per week. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het behoud van het zwembad, neem dan contact met ons op.

U kunt daarvoor bellen of emailen met Mieke Knol.

Sponsoren

Het zwembad heeft sinds 2014 veel minder budget als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen. Dankzij sponsoren kunnen we af en toe wat extra’s doen voor de kinderen. Wilt u ook bijdragen aan het plezier van het zwemmen, deze plek van ontmoeting in het hart van De Marne?
Volg dan het goede voorbeeld van Bakkerij Peters, Tuincentrum Overdevest, Knol Electro, Kringloop Leens, Dierenboetiek A. Pruim, Jumbo Leens en FC Leo! Meer weten? U kunt hiervoor contact opnemen met Hilde de Boer.