Snorkelen

Zwembad de Marne

Created with Sketch.

Snorkelen

Net als voorgaande jaren willen we in het zwembad weer het snorkelen aanbieden. Er zijn nu een aantal kinderen met een mooi certificaat en zijn er ook diploma’s gehaald.

Wat houdt het in en wat gaan we leren?

Het snorkelen is net als het survival zwemmen een zwemvaardigheidsdiscipline. Dat wil zeggen dat je al een basis hebt van het A en B diploma en dat je het nu gaat uitbreiden met een vaardigheidsdiploma. Beginners leren ten eerst om hun duikbril op de goede manier op te zetten en om te ademen door een snorkel. Het onder water ademen is een hele rare gewaarwording en de kinderen zullen daar aan moeten wennen. Verder leren we de uitrusting in het water aan te doen, hoe we te water kunnen gaan en we doen veel verschillende oefeningen onder water.

Vind je het leuk om de lessen te volgen en heb je minimaal je B diploma, geef je dan op via onderstaande opties.

De lessen worden wekelijks gegeven op woensdagmiddag om 16:30 – 17:15 uur. Aan het eind van het seizoen kan er afgezwommen worden voor een certificaat of een diploma van het NRZ.

Algemene info:

  • Minimaal in bezit van B diploma
  • € 60,00 (excl. diplomageld) (voldoen bij aanvang 1e les bij voldoende deelname)
  • Eigen snorkelset meenemen (eisen snorkelset zie hieronder)
  • Opgeven tijdens voorverkoop of vanaf dag van opening; 30 april bij de kassa
  • 1e les: seizoen 2022 (nog) niet van start 

 

Snorkelbasisuitrusting: (moet voldoen aan)

Duikbril De duikbril van siliconen moet goed aansluiten op het gezicht en moet de neus omvatten. En met makkelijk verstelbaar gespleten hoofdband.

Snorkel De snorkel dient van het open J-type te zijn; mag niet voorzien zijn van zogenaamde automatisch sluitende klepjes of een balletje. Aan het korte eind van de J hoort een flexibel mondstuk te zitten (zonder scherpe randen), dat goed in de mond past. De voorkeur gaat uit naar de wat kortere en wijdere snorkels (30 en 35 cm met een diameter van 2,5 cm). De snorkel moet makkelijk van de duikbril los te maken zijn.

Zwemvliezen Voor de leerlingen tot en met 12 jaar mag de lengte van de zwemvliezen de 40 cm niet overschrijden, terwijl de breedte niet groter mag zijn dan 24 cm. Siliconen schoendeel; gesloten aan de hiel en opening bij de tenen.

Oordoppen Bij het snorkelen ontstaan regelmatig drukverschillen in het gehoorstelsel. Om deze drukverschillen op te heffen, dienen de oren regelmatig geklaard te worden. In verband hiermee is het gebruik van oordoppen verboden.

Reacties: 1

  1. […] klik hier voor meer informatie over de snorkel lessen en de eisen voor de basisuitrusting van de snorkelset. […]

Reacties zijn gesloten.